Back to Blog

FILEM PENGHADANG HABA CERMIN KERETA DI MALAYSIA

SUN BARRIER UV400 WINDOW FILM

Jika anda sedang mencari filem penghadang haba untuk kenderaan anda, Anda tidak perlu berfikir panjang.
Hanya mengunakan filem penghadang haba dari Sun Barrier Uv 400 .Filem penghadang haba Uv 400  akan membuatkan anda lebih selesa bila berada didalam kereta.
film bertaraf tinggi ini boleh menyekat 100% daripada UV dan melindungi kulit,mata,kesihatan serta dapat menlindugi  harta berharga dan keselamatan anda di dalam kenderaan.

 

MANFAAT SUN BARRIER UV400 WINDOW FILM

Siri filem tingkap UV400 dihasilkan menggunakan teknologi yang baru dicipta. Proses pembuatannya adalah unik, menghasilkan manfaat produk yang unggul.
  • 100% sinaran UV protection.uv400 filem tingkapuv400 window film
  • Perlindungan cahaya biru.
  • Tiada garis pelekat.
  • Prestasi tinggi penolakan haba matahari.
  • Tidak pantulan
  • Ciri penebat stabil. Tiada pengoksidaan.
  • Tidak mempunyai sempadan hitam atau putih.
  • Tiada gangguan isyarat komunikasi.
  • Tiada menggelengak dan melekat
  • Tidak mudah pudar

PERLINDUNGAN Dalaman Kenderaan

Sinaran UV sangat berbahaya kepada plastik, kulit pramatang dan kain di dalam kereta.
Perubahan warna dan pudar adalah fenomena biasa kerana sinaran UV.
Film tingkap berfungsi seperti pelindung matahari di tingkap kereta dan melindungi segalanya di dalam kenderaan anda.
Film ini berwarna boleh menolak 100% sinaran UV yang datang dari matahari.

MELINDUNGI SINARAN DARIPADA ULTRAVIOLET

Kita tahu bahawa Sinaran Ultraviolet menyebabkan selaran matahari, penuaan, kedutan, kanser kulit.uv400 window film Blue light protection
Tetapi tingkap kereta normal tidak dapat melindungi kita dari sinaran UV.
 Ahli sains telah membuktikan bahawa sinaran UV yang menyebabkan pelbagai jenis masalah kesihatan, ia boleh dihalang dengan menggunakan film berwarna di tingkap kereta kami.
Sinaran UV ini boleh dengan mudah menembusi jauh ke dalam kulit dan meningkatkan kadar penuaan, kedutan, dan juga kanser kulit.
Statistik menunjukkan bahawa pemandu Malaysia telah diserang oleh kanser kulit kebanyakannya di sebelah kanan mereka.
Bahagian kanan biasanya terdedah kepada matahari semasa memandu.
Akibat pendedahan matahari ini meningkat bahaya kanser kulit untuk kesihatan kita . Bagaimanapun, pemandu biasa mengalami jenis kanser kulit tertentu.
Pendedahan cahaya kumulatif adalah sebab utama. Jadi mengapa anda perlu terdedah?
Anda boleh mengurangkan risiko dengan mudah. film Sun Barrier UV400 boleh menghalang 100% sinar UV berbahaya dan melindungi anda daripada kemungkinan kanser kulit

PERLINDUNGAN DARIPADA BLUE LIGHT (CAHAYA BIRU)

Sumber utama cahaya biru adalah cahaya matahari, lampu kenderaan, komputer dan skrin mudah alih. Statistik menunjukkan bahawa kebanyakan orang di dunia mempunyai pelbagai jenis masalah mata, seperti Katarak mata, Detachment Retina, Mata Membulat, buta warna , Penglihatan Rendah dan sebagainya.
 Dan kebanyakan penyakit itu menyebabkan kerosakan mata retina kita. Sains perubatan berkata retina terjejas kerana cahaya biru.
Film tingkap Sun Barrier UV400 kami boleh menyekat cahaya biru berbahaya dan melindungi mata kita.

MENINGKATKAN LAMPIRAN

Kami mempunyai filem tingkap berwarna yang berbeza. Anda boleh memilih satu dengan luaran kenderaan anda. Warna gelap dan warna akan memastikan lebih banyak privasi.
Walau bagaimanapun, adalah lebih baik untuk memeriksa peraturan JPJ dan undang-undang mengenai penggunaan warna.

BERAPAKAH KOS UNTUK BAYARAN UNTUK TINTED KERETA?

Harga dan kos tinting tingkap kereta bergantung kepada apa yang anda mahukan. Ia berbeza-beza. Anda boleh mencari harga sangat murah jika anda tidak bimbang tentang kualiti. Tetapi jika anda mencari sesuatu yang berkelas, ia akan menjejaskan anda sedikit wang. Secara amnya, kos pemasangan warna bergantung kepada beberapa faktor, seperti

JENIS KERETA ANDA?uv400 window film Buy Tinted Oline

Bentuk dan membina semua kereta adalah berbeza. Pembekal dan perkhidmatan film akan meminta anda tentang kereta dan model anda jika mereka tidak melihatnya. Mereka cuba memikirkan jumlah bahan dan buruh yang diperlukan untuk memberikan perkhidmatan kepada anda. Selepas itu, mereka akan mengenakan bayaran dengan sewajarnya.
Sebagai contoh, beberapa kereta mempunyai tingkap yang melengkung dan curam. Memasang kereta tersebut memerlukan banyak kerja dan masa ,mereka akan menuntut harga yang lebih tinggi. Biasanya, jumlahnya bergantung pada luas tingkap.

JENIS TEMA FILM

Terdapat pelbagai jenis filem mewarna untuk dipilih. Sekali lagi, harga bergantung kepada apa yang anda pilih. Anda boleh memilih yang paling murah atau anda boleh memilih harga yang lebih tinggi.
Prestasi juga akan berbeza. Bukanlah film-film yang lebih murah akan kelihatan buruk. Pada peringkat permulaannya tak beberapa nampak. Bagaimanapun, anda mungkin melihat gelembung, perubahan  warna dan penolakan haba yang kurang baik dalam tempoh masa yang singkat

WARANTI

Jaminan prestasi untuk film tingkap Sun Barrier UV400 berbeza-beza bergantung kepada penyedia perkhidmatan. Adalah lebih baik untuk bertanya sebelum membayar wang. Waranti boleh sehingga lapan (8) tahun
Rugi yang dilindungi oleh jaminan juga penting. Sun Barrier UV400 jaminan film tingkap meliputi menggelegak, mengelupas, retak, menggodok, memecahkan, penyembunyian atau demetalisasi dan kaca,

BAGAIMANA BANYAK AKAN MENGGUNAKAN SATU KERETA?

Biasanya, masa purata yang diperlukan untuk menghias dua atau empat pintu kereta adalah sekitar 2.o – 2.5 jam. Masa yang diperlukan untuk pembersihan, pengeringan juga termasuk dalam perkara ini. Ia akan menjadi lebih baik jika anda membenarkan sedikit masa. Ia mungkin membantu anda untuk mendapatkan hasil yang terbaik.

BAGAIMANAKAH CARA PEMASANGAN TINTED FILM?

Biasanya, tinted film digunakan di bahagian dalam tingkap. Sistem pelekat unik film tingkap mengikatnya dengan kaca tingkap.

ADAKAH KITA PERLU MENGGUNAKAN TINTED FILEM BERWARNALEBIH GELAP UNTUK MEMDAPATKAN EFEKTIF?

Orang percaya bahawa filem tingkap gelap lebih berkesan. Itu bukan kebenaran. Terdapat filem tingkap yang berbeza yang ada bergantung kepada keupayaan mereka untuk menolak haba matahari dan penghantaran cahaya. Warna bukanlah satu fakta yang mempengaruhi prestasi dan kecekapan. Anda boleh mencuba filem tingkap Sun Barrier UV400. Malah 60% + filem SB UV400 yang jelas boleh menolak hingga 99% inframerah, 100% ultraviolet dan haba solar sehingga 80%.

BEBERAPA LAMAKAH TINTED FILEM AKAN BERTAHAN?

Filem tingkap Sun Barrier UV400 mempunyai lapan (8) tahun jaminan. Filem jenama ini boleh tahan lama lebih daripada 10 tahun, tetapi kebanyakan masa ia bergantung kepada pemasang

BAGAIMANA KALAU KERETA SAYA TELAH MEMPUNYAI TINTED FILM DAN SAYA HENDAK MENGGANTIKAN  DENGAN TINTED FILM YANG BARU?

Filem tingkap kereta dan tint boleh diganti. Jika anda sanggup memasang filem UV400 Tinted, anda perlu menggantikan yang lama dalam  tingkap yang sedia ada. Pembekal perkhidmatan akan mengenakan sejumlah wang tambahan untuk diganti. Juga, anda perlu meninggalkan kereta anda untuk tempoh yang lebih lama.

APA YANG HARUS SAYA PERLU LAKUKAN SETELAH TINGKAP KERETA AKU DIPASANG TINTED?

Anda mesti menyimpan beberapa isu dalam fikiran anda.
membuka tingkap selama satu atau dua hari adalah amalan yang baik selepas tinting.
Air yang digunakan apabila tinting boleh berkumpul di material yang lebih rendah. Amalan ini akan membantu anda mengatasi masalah ini. Warna tingkap mungkin kelihatan basah, hazing dan kental selama beberapa hari. Ia bergantung kepada cuaca dan pemasang
social position

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Blog