How to Install Tinted in House Window?

Tint your house window by yourself!

It is not so hard to install tinted film on your house window. If you want, you can easily learn it. You just need to be confident and start doing installation. Follow this step by step tinted installation tutorial. You also can watch videos on youtube about “How to install tinted on house window?”. Hope you can get some knowledge about window film installation.

Tinted, tools and requirements:

Buy Tinted Film:

 • Buy tinted film from any nearby tinted supplier or tinted shop. You also can buy from online (online is more cheaper than tint shop). www.uv400.com

Tools: (to buy all requirements tools visit www.uv400.com)

 • Spray bottle (filled with washing up liquid  and cold water)
 • Sharp retractable knife
 • Measuring tape
 • A clean and dry towel / cloth (lint free)
 • Squeegee
 • Scraper if you have dried paint or dust on the window

Remember : normally tinted film install in inside. But you also can install outside. If install outside, film will spoil faster. So better you install inside the window.

Step 1: Measure Window:

Measure your window height and width.

Step 2: Cut the film:

Cut the tinted film slightly oversized. Exm: if your window size is 30″ x 40″, cut tinted 32″ x 42″

Step 3: Clean the window:

Spray the soapy (mixed water with liquid shop) water onto the window and clean using any type of squeegee. Take special attention to the edges of the window. You should also use scraper if you have any dry dust or paint on the window. Spray the window again and clean all the water from the glass using squeegee. Now use dry and clean towel around the edges of the window so that dirty water doesn’t drip behind the film when installed.

Step 4: Prepare the tinted:

Spray the window again so that when install film, it will be easy for you to move the film. Remove the backing liner from the film and spray the sticky side. This stops the film from sticking to itself. You can use your teeth to separate the liner from the film.

Step 5: Apply the tinted:

Now place the film onto the window. Using the squeegee, start to remove some of the water from behind the film. Start from the centre, moving outwards.  Don’t worry if all water isn’t removed. This stage is to keep the film in place for cutting.

Step 6: Trim or cut the Tinted:

Film is in place now. You can start to cut around the edges of the film. Follow the edges of the glass as not all windows are perfectly straight. You can use a straight edge or the squeegee to help you cut around the window.

Step 7: Squeegee / remove water from behind the film:

To remove all the water from behind the window, spray over the film with the soapy water once more and using the squeegee, remove all the water as you did earlier. Overlap each stroke and work slowly, applying as much pressure as possible without damaging the glass.

Dry around the edges of the film with towel.

If some bubbles still remain, try going over with the squeegee again. (Spray and squeegee) 

Leave your window for drying…

 You are done!

You may watch these videos for more better understanding…

 1. Applying Reflective Window Film
 2. How to apply Window Film
 3. Window Film Installation

 

FILEM PENGHADANG HABA CERMIN KERETA DI MALAYSIA

SUN BARRIER UV400 WINDOW FILM

Jika anda sedang mencari filem penghadang haba untuk kenderaan anda, Anda tidak perlu berfikir panjang.
Hanya mengunakan filem penghadang haba dari Sun Barrier Uv 400 .Filem penghadang haba Uv 400  akan membuatkan anda lebih selesa bila berada didalam kereta.
film bertaraf tinggi ini boleh menyekat 100% daripada UV dan melindungi kulit,mata,kesihatan serta dapat menlindugi  harta berharga dan keselamatan anda di dalam kenderaan.

 

MANFAAT SUN BARRIER UV400 WINDOW FILM

Siri filem tingkap UV400 dihasilkan menggunakan teknologi yang baru dicipta. Proses pembuatannya adalah unik, menghasilkan manfaat produk yang unggul.
 • 100% sinaran UV protection.uv400 filem tingkapuv400 window film
 • Perlindungan cahaya biru.
 • Tiada garis pelekat.
 • Prestasi tinggi penolakan haba matahari.
 • Tidak pantulan
 • Ciri penebat stabil. Tiada pengoksidaan.
 • Tidak mempunyai sempadan hitam atau putih.
 • Tiada gangguan isyarat komunikasi.
 • Tiada menggelengak dan melekat
 • Tidak mudah pudar

PERLINDUNGAN Dalaman Kenderaan

Sinaran UV sangat berbahaya kepada plastik, kulit pramatang dan kain di dalam kereta.
Perubahan warna dan pudar adalah fenomena biasa kerana sinaran UV.
Film tingkap berfungsi seperti pelindung matahari di tingkap kereta dan melindungi segalanya di dalam kenderaan anda.
Film ini berwarna boleh menolak 100% sinaran UV yang datang dari matahari.

MELINDUNGI SINARAN DARIPADA ULTRAVIOLET

Kita tahu bahawa Sinaran Ultraviolet menyebabkan selaran matahari, penuaan, kedutan, kanser kulit.uv400 window film Blue light protection
Tetapi tingkap kereta normal tidak dapat melindungi kita dari sinaran UV.
 Ahli sains telah membuktikan bahawa sinaran UV yang menyebabkan pelbagai jenis masalah kesihatan, ia boleh dihalang dengan menggunakan film berwarna di tingkap kereta kami.
Sinaran UV ini boleh dengan mudah menembusi jauh ke dalam kulit dan meningkatkan kadar penuaan, kedutan, dan juga kanser kulit.
Statistik menunjukkan bahawa pemandu Malaysia telah diserang oleh kanser kulit kebanyakannya di sebelah kanan mereka.
Bahagian kanan biasanya terdedah kepada matahari semasa memandu.
Akibat pendedahan matahari ini meningkat bahaya kanser kulit untuk kesihatan kita . Bagaimanapun, pemandu biasa mengalami jenis kanser kulit tertentu.
Pendedahan cahaya kumulatif adalah sebab utama. Jadi mengapa anda perlu terdedah?
Anda boleh mengurangkan risiko dengan mudah. film Sun Barrier UV400 boleh menghalang 100% sinar UV berbahaya dan melindungi anda daripada kemungkinan kanser kulit

PERLINDUNGAN DARIPADA BLUE LIGHT (CAHAYA BIRU)

Sumber utama cahaya biru adalah cahaya matahari, lampu kenderaan, komputer dan skrin mudah alih. Statistik menunjukkan bahawa kebanyakan orang di dunia mempunyai pelbagai jenis masalah mata, seperti Katarak mata, Detachment Retina, Mata Membulat, buta warna , Penglihatan Rendah dan sebagainya.
 Dan kebanyakan penyakit itu menyebabkan kerosakan mata retina kita. Sains perubatan berkata retina terjejas kerana cahaya biru.
Film tingkap Sun Barrier UV400 kami boleh menyekat cahaya biru berbahaya dan melindungi mata kita.

MENINGKATKAN LAMPIRAN

Kami mempunyai filem tingkap berwarna yang berbeza. Anda boleh memilih satu dengan luaran kenderaan anda. Warna gelap dan warna akan memastikan lebih banyak privasi.
Walau bagaimanapun, adalah lebih baik untuk memeriksa peraturan JPJ dan undang-undang mengenai penggunaan warna.

BERAPAKAH KOS UNTUK BAYARAN UNTUK TINTED KERETA?

Harga dan kos tinting tingkap kereta bergantung kepada apa yang anda mahukan. Ia berbeza-beza. Anda boleh mencari harga sangat murah jika anda tidak bimbang tentang kualiti. Tetapi jika anda mencari sesuatu yang berkelas, ia akan menjejaskan anda sedikit wang. Secara amnya, kos pemasangan warna bergantung kepada beberapa faktor, seperti

JENIS KERETA ANDA?uv400 window film Buy Tinted Oline

Bentuk dan membina semua kereta adalah berbeza. Pembekal dan perkhidmatan film akan meminta anda tentang kereta dan model anda jika mereka tidak melihatnya. Mereka cuba memikirkan jumlah bahan dan buruh yang diperlukan untuk memberikan perkhidmatan kepada anda. Selepas itu, mereka akan mengenakan bayaran dengan sewajarnya.
Sebagai contoh, beberapa kereta mempunyai tingkap yang melengkung dan curam. Memasang kereta tersebut memerlukan banyak kerja dan masa ,mereka akan menuntut harga yang lebih tinggi. Biasanya, jumlahnya bergantung pada luas tingkap.

JENIS TEMA FILM

Terdapat pelbagai jenis filem mewarna untuk dipilih. Sekali lagi, harga bergantung kepada apa yang anda pilih. Anda boleh memilih yang paling murah atau anda boleh memilih harga yang lebih tinggi.
Prestasi juga akan berbeza. Bukanlah film-film yang lebih murah akan kelihatan buruk. Pada peringkat permulaannya tak beberapa nampak. Bagaimanapun, anda mungkin melihat gelembung, perubahan  warna dan penolakan haba yang kurang baik dalam tempoh masa yang singkat

WARANTI

Jaminan prestasi untuk film tingkap Sun Barrier UV400 berbeza-beza bergantung kepada penyedia perkhidmatan. Adalah lebih baik untuk bertanya sebelum membayar wang. Waranti boleh sehingga lapan (8) tahun
Rugi yang dilindungi oleh jaminan juga penting. Sun Barrier UV400 jaminan film tingkap meliputi menggelegak, mengelupas, retak, menggodok, memecahkan, penyembunyian atau demetalisasi dan kaca,

BAGAIMANA BANYAK AKAN MENGGUNAKAN SATU KERETA?

Biasanya, masa purata yang diperlukan untuk menghias dua atau empat pintu kereta adalah sekitar 2.o – 2.5 jam. Masa yang diperlukan untuk pembersihan, pengeringan juga termasuk dalam perkara ini. Ia akan menjadi lebih baik jika anda membenarkan sedikit masa. Ia mungkin membantu anda untuk mendapatkan hasil yang terbaik.

BAGAIMANAKAH CARA PEMASANGAN TINTED FILM?

Biasanya, tinted film digunakan di bahagian dalam tingkap. Sistem pelekat unik film tingkap mengikatnya dengan kaca tingkap.

ADAKAH KITA PERLU MENGGUNAKAN TINTED FILEM BERWARNALEBIH GELAP UNTUK MEMDAPATKAN EFEKTIF?

Orang percaya bahawa filem tingkap gelap lebih berkesan. Itu bukan kebenaran. Terdapat filem tingkap yang berbeza yang ada bergantung kepada keupayaan mereka untuk menolak haba matahari dan penghantaran cahaya. Warna bukanlah satu fakta yang mempengaruhi prestasi dan kecekapan. Anda boleh mencuba filem tingkap Sun Barrier UV400. Malah 60% + filem SB UV400 yang jelas boleh menolak hingga 99% inframerah, 100% ultraviolet dan haba solar sehingga 80%.

BEBERAPA LAMAKAH TINTED FILEM AKAN BERTAHAN?

Filem tingkap Sun Barrier UV400 mempunyai lapan (8) tahun jaminan. Filem jenama ini boleh tahan lama lebih daripada 10 tahun, tetapi kebanyakan masa ia bergantung kepada pemasang

BAGAIMANA KALAU KERETA SAYA TELAH MEMPUNYAI TINTED FILM DAN SAYA HENDAK MENGGANTIKAN  DENGAN TINTED FILM YANG BARU?

Filem tingkap kereta dan tint boleh diganti. Jika anda sanggup memasang filem UV400 Tinted, anda perlu menggantikan yang lama dalam  tingkap yang sedia ada. Pembekal perkhidmatan akan mengenakan sejumlah wang tambahan untuk diganti. Juga, anda perlu meninggalkan kereta anda untuk tempoh yang lebih lama.

APA YANG HARUS SAYA PERLU LAKUKAN SETELAH TINGKAP KERETA AKU DIPASANG TINTED?

Anda mesti menyimpan beberapa isu dalam fikiran anda.
membuka tingkap selama satu atau dua hari adalah amalan yang baik selepas tinting.
Air yang digunakan apabila tinting boleh berkumpul di material yang lebih rendah. Amalan ini akan membantu anda mengatasi masalah ini. Warna tingkap mungkin kelihatan basah, hazing dan kental selama beberapa hari. Ia bergantung kepada cuaca dan pemasang

CAR WINDOW TINTING IN MALAYSIA

SUN BARRIER UV400 WINDOW FILM

If you are looking for improving your car driving experience, you should not think more. Just invest in Sun Barrier Uv400 window film. This uv400 window film will make you more comfortable in your car. This high class tinted films can block 100% of UV rays and will protect your skin, eyes and health as well protect your valuable things inside your vehicle.

BENEFITS OF  SUN BARRIER UV400 WINDOW FILM

UV400 window film series is produced using a newly invented technology. Its manufacturing process is unique, resulting in superior product benefits.

 • 100% UV radiation protection.uv400 window film
 • Blue light protection.
 • No adhesive lines.
 • High performance solar heat rejection.
 • Non reflective.
 • Stable insulation properties.No oxidation.
 • Do not have black or white borders.
 • There are no communication signal disruptions.
 • No degumming & bubbling.
 • Does not easily fade or age.

 

PROTECTS INTERIOR

UV rays are very harmful to the plastics, premature leathers, and fabrics in the car. Discoloration and fading are common phenomena because of UV rays. Window film works like sunscreen on the car window and protects everything inside your vehicle. These tinted films can reject 100% of the UV rays coming from the sun.

PROTECTION FROM ULTRAVIOLET RAYS

We know that Ultraviolet Rays causes of sunburn, aging, wrinkles, skin cancer. But our normal car windows can not protect us from UV radiation. Scientist proved that UV rays which are causes of various kinds of health problems, can block by using tinted film in our car windows.

These UV rays can easily penetrate deep in into the skin and increase the rate of aging, wrinkles, and even skin cancer. Statistics shows that Malaysian drivers have been attacked by skin cancer mostly on their right side. Right side is usually exposed to the sun while driving.

The danger of skin cancer increases due to sun exposures. However, drivers experience a particular type of skin cancer. Cumulative sun exposure is the main reason of that. So why should you be vulnerable? You can mitigate the risk easily. Sun Barrier UV400 window tinting can block 100% of harmful UV rays and protect you from the chance of skin cancer.

PROTECTION FROM BLUE LIGHTuv400 window film Blue light protection

Main sources of blue light are the Sun, vehicle light, computer and mobile screen. Statistics shows that most of the people in the world have various kinds of eyes problems, like Cataracts, Retinal Detachment, Bulging Eyes, Color Blindness, Low Vision and so on. And most of those diseases causes of our eyes retina damage. Medical science said retina affected because of blue light. Our Sun Barrier UV400 window film can block that harmful blue-light and protect our eyes.

ENHANCES APPEARANCE

We have different colored window films available. You can choose one that goes with your vehicle’s exterior. Darker tinting and colors will ensure more privacy. However, it is better to check the JPJ rules and laws regarding the use of tinting.

HOW MUCH DOES CAR TINT COST?

The price and cost of car window tinting depend on what you want. It varies largely. You can find very cheap tinting if you are not worried about the quality. But if you are looking for something classy, it will cost you some money. Generally, the costing of installing tint depends on some factors, like:

YOUR CAR TYPEuv400 window film Buy Tinted Oline

Shapes and builds of all cars are different. The tinting service provider will ask you about your car and model if they do not see it. They try to figure out the amount of material and labor that will be required to provide you the service. After that, they will charge accordingly or give you and approximate.

For example, some cars have curved and steep windows. Tinting of those cars will require much work and they will demand a higher price. Usually, the amount depends largely on the area of the windows.

TYPES OF TINTING FILM

There are varieties of tinting films to choose from. Again, the price depends on what you choose. You can choose the cheapest or you can choose a higher priced one. The performance also will be different. It is not that the cheaper films will be bad looking. They are not in the beginning. However, you may see bubbles, color shifting and poor heat rejection within a short period of time.

PERFORMANCE WARRANTY

Performance warranties for Sun Barrier UV400 window film are vary depending on service providers. It is better to enquire about before paying the money. Warranties can be for up to eight (8) years.

The damages covered by warranties are also important. Sun Barrier UV400 window film warranty covers bubbling, peeling, cracking, crazing, delamination, decolorization or demetalization and glazing,

HOW LONG WILL IT TAKE TO TINT ONE CAR?

Usually, the average time required to tint a two or four door car is around 2.o – 2.5 hours. The time required for cleaning, drying is also included in this. It will be better if you allow some time. It might help you to get the best result.

HOW DOES CAR WINDOW TINTING WORK?

Usually, window tint is applied in the inside of the window. The unique adhesive system of window films bonds it with the window glass.

DOES THE TINT HAVE TO BE REALLY DARK TO BE EFFECTIVE?

People believe that darker window films are more effective. That is not the truth. There are different window films available depending on their ability to reject solar heat and light transmission. The color is not the single fact that affects the performance and efficiency. You can try Sun Barrier UV400 window film. Even 60%+ clear SB UV400 film can reject up to 99% infrared, 100% ultraviolet and up to 80% solar heat.

HOW LONG WILL WINDOW TINTING FILM LAST?

Sun Barrier UV400 window film has up to eight (8) years warranty. This brand films can last long more than 10 years, but most of the time it’s depend on installer.

WHAT IF MY CAR WINDOWS ARE ALREADY TINTED AND I NEED NEW WINDOW FILM?

Car window films and tints can be replaced. If you are willing to install UV400 Tinted film, you will have to replace the old one in the case of existing window tint. The service provider will charge an extra amount of money for replacing. Also, you will have to leave your car for a longer period of time.

WHAT SHOULD I EXPECT AFTER MY CAR WINDOWS ARE TINTED?

You must keep some issues in your mind. Rolling the windows for a day or two is a good practice after tinting. Water that is used when tinting can gather in the lower seals. This practice will help you to overcome the problem. Window tint might look wet, hazing and lumpy for few days. It depends on the weather and the installer.

UV400 Window Film Technology

What is UV (Ultraviolet) light ?

Ultraviolet Radiation (UV) mainly comes from the Sun. There are some others man made sources like lamps and tools (welding tools) can produce UV radiation. The Sun is the primary source of UV radiation. UV is divided into 4 different categories based on wavelength:

 • UVt-Max : Wavelengths (380-400 nm), Ozone layer can not block this wavelengths. Most dangerous for human body and (living and Nonliving) every things. Causes of skin cancer, skin aging, eye damage. **Normal film can not block UV t-Max. Only UV400 window film can block this wavelengths.
 • UVA :  Wavelengths (315-380 nm) Ozone layer can not block this wavelengths. Most of us are exposed to large amounts of UVA throughout our lifetime. UVA, which penetrates the skin more deeply than UVB and UVC, has long been known to play a major part in skin aging and wrinkling (photoaging).
 • UVB :  Wavelengths (280-315 nm) are slightly affected by ozone levels. Decreases in stratospheric ozone mean that more UVB radiation can reach the earth’s surface, causing sunburns, snow blindness, immune suppression, and a variety of skin problems including skin cancer and premature aging.
 • UVC :  Wavelengths (100-280 nm) are very strongly affected by ozone levels, so that the levels of UVC radiation reaching the earth’s surface are relatively small.

 

What is UV400?

UV400 is a form of ultraviolet radiation protection associated with Window Tinted Film. UV400 protection is considered to provide 100% protection against harmful ultraviolet rays, including UVt-Max, UVA, UVB and UVC. It is called UV400, because it blocks all the rays of light up to a wavelength of 400 nanometers. UV400 has a higher level of protection than other all types of window tinted film.

UV400 Window Film, can give all the tinting facilities and protections like other window films {Varies types color, 5% to 75% visible light (VLT), up to 95% infrared rejection (IR), High solar heat rejection}. But other films can not give 100% harmful UV protection like UV400 window film.

To know more about UV400 Window Film, Feel free to contact with us. call :  +60 17 310 0482 or visit : www.uv400.com

 

ANTI FOG FILM

 

Commercial and industrial anti-fog coated film applications have multiple benefits. The hydrophilic coated anti-fog film causes moisture to spread into an even layer so it will not form mist drops which obscure vision. Anti-Fog improves the visual clarity of mirrors, enhances safety by minimizing the impact of shattering glass on shower doors, and prevents windows from steaming. Additionally, our anti-fog coated films are easy to install and maintain with common household cleaners.

FEATURE OF ANTI FOG FILM:
• Easy to install and maintain, anti-fog surface with water clear masking release liner protects the coated surface during installation
• Optically clear visibility, improves safety when driving, eliminating hazardous and annoying fog
• Can be cleaned with common ammonia-free household glass cleaners
• Highly durable, delivers best-in-class abrasion, scratch, mar, chemical and UV resistance
• Weather able, will not discolour or yellow when exposed to sunlight
• Compatible with anti-reflective coatings and many environmental standards

Auto Guard Tint Shop

Want to know the ultimate benefit of our Sun Barrier UV400 series window films that most brands do not have? 100% UV radiation protection which protects your skin, eyes and materials such as fabric and leather. Our dealer, Advance Auto Guard Tint Shop is using our tester card and UV torch light to show a simple demo of the amazing feature of our product! 100% protection, 100% guaranteed! #SunBarrierUV400

SILVER FILM

High Reflective Silver Window Film is one of the best performing and most widely used solar control window films. It reduces high levels of incoming solar heat and glare coming in through your glass, which can significantly improve working/living conditions. Can lead to a reduction in air conditioning costs and hence a reduction in energy costs. Creates a more comfortable environment and can reduce tiredness and eyestrain.

Gives an external mirrored appearance to glass which can upgrade the appearance of a building. Offers one-way daytime privacy for security or to screen unsightly areas. Filters out virtually all UV rays, helping to protect fabrics and furnishings. This film is also available combined with a safety film.

FEATURES OF SILVER FILM
• Adding sun control and privacy with aesthetic style
• Two-stage special UV coating for stronger performance in internal and external applications
• Providing comfort by reducing glare and minimizing solar hot spots
• High density of metal coating and various metallic flexibility to meet tenant preferences
• Cooling down the solar heat and giving refreshment with its super clear optical view
• Superior value in cost performance

UV400 WINDOW FILM

The most important thing in life is family. Feel safe at your own home and protect your loved ones from harmful UV rays! Besides skin and eyes, UV rays will damage your home furniture. Here is how UV400 window films can help you! Our products provide 100% UV radiation protection, blue light protection and of course, solar heat rejection! Trust us, your home will never feel the same again. The difference is ALOT. Call us now at 03-8060 1696 (Mon-Fri 9am-6pm, Sat 9am-4.00pm)

Sun Barrier Window Film

Want to know the ultimate benefit of our Sun Barrier UV400 series window films that most brands do not have? 100% UV radiation protection which protects your skin, eyes and materials such as fabric and leather. Our dealer, Advance Auto Guard Tint Shop is using our tester card and UV torch light to show a simple demo of the amazing feature of our product! 100% protection, 100% guaranteed!